maxima_1600x800

Pulire 2017: Fimap introduceert een nieuwe productserie, gebaseerd op een nieuwe visie op schoonmaken

Technologie transformeert de manier waarop we leven en werken. Toepassing van hetzelfde transformatieproces op de professionele schoonmaaksector kan aanzienlijke voordelen opleveren. Deze visie werd door Fimap naar voren gebracht tijdens de recente editie van Pulire, de Italiaanse schoonmaakbeurs. Het bedrijf heeft een geheel nieuwe benadering van zijn productdesign geïntroduceerd.

Deze filosofie is door Fimap onthuld op sociale media met de hashtag #thisisfimap en wordt belichaamd door een nieuwe serie schrobmachines, bestaande uit de onlangs geïntroduceerde Genie XS, iMx, Mxr en MMg en de drie nieuwe modellen die dit jaar worden gepresenteerd: de handgeleide Genie XL en Maxima en de zitschrobmachine Magna. Laten we eens kijken naar de principes van deze filosofie, die de leidraad vormden bij het ontwerp van de nieuwe serie.

Verbeteren van de betrouwbaarheid

De nieuwe modellen hebben een zeer gedetailleerd, nauwkeurig ontwerp, gericht op meer dan alleen esthetische perfectie. Het doel is om elk model te verbeteren en te beschermen tegen gebruikersschade, een veel voorkomende oorzaak van onverwachte kosten en tijdverlies. Het resultaat is een robuuste serie machines die zijn gebouwd om lang mee te gaan en hun waarde te behouden. Er is ook veel aandacht besteed aan ergonomie. Een onpraktisch ontwerp kan ongemakkelijk aanvoelen voor de gebruikers, terwijl een evenwichtiger ontwerp de interactie verbetert en het gebruiksgemak vergroot. Hoe gebruiksvriendelijker een gereedschap is des te beter de gebruiker ermee kan werken, wat ook ten goede komt aan de resultaten.

Verbeteren van de prestaties en veiligheid

De echte kracht gaat schuil achter het zorgvuldig ontworpen en harmonieuze exterieur. De modellen zijn gebouwd van hoogwaardige onderdelen en voorzien van veiligheidssystemen die de machine, de bediener en de gebruiksomgeving beschermen. Enkele voorbeelden zijn een anti-botssysteem, een SOS-noodknop en een achteruitrijcamera. Daarnaast biedt elk model diverse andere prestatieverbeterende functies, zoals lithiumaccu’s, bewegende zijborstels, bedieningselementen op het stuurwiel, een waterrecyclingsysteem (FLR), selecteerbare schrobconfiguraties voor maximaal vermogen wanneer nodig (Power Mode) en de mogelijkheid om programma’s op te slaan voor specifieke reinigingsgebieden.

De gebruikservaring verbeteren om de schoonmaakkwaliteit te vergroten

Vereenvoudigen van het werk van de schoonmaker is de eerste stap naar effectief schoonmaken. Zo worden onderdelen die na de werkzaamheden onderhoud vereisen geel weergegeven. De betreffende onderdelen zijn in één oogopslag zichtbaar, zodat er niets wordt overgeslagen en bedieners geen trainingen hoeven te volgen. In de afgelopen jaren heeft Fimap de bedieningspanelen van zijn machines vereenvoudigd en steeds meer bedieningselementen overgebracht naar het stuurwiel. De volgende stap was de integratie van een aanraakscherm waarmee de hele machine kan worden bediend. Via het scherm kan de bediener schoonmaakprogramma’s openen, videotutorials over gebruik en onderhoud bekijken en het beeld van de achteruitrijcamera weergeven (indien aanwezig). De activering van schoonmaakprogramma’s is heel eenvoudig: de bediener drukt simpelweg op een toets om het verbruik te beperken, afvalwater te verminderen, het geluidsniveau te verlagen of de schrobkracht te vergroten.

Apparatuur die de bediener in elke situatie ondersteunt draagt bij aan een optimale uitvoering van de schoonmaaktaken.

Focus op efficiëntie door middel van besparingstechnologieën

Fimap heeft de efficiëntie opnieuw naar een hoger niveau getild. Dit was mogelijk door de integratie van een serie besparingstechnologieën zoals FES en een start-stopsysteem. FES verlaagt het algemene verbruik, terwijl het start-stopsysteem automatisch alle schrobfuncties deactiveert als de machine stopt en weer activeert als het werk wordt hervat.

Andere technologieën, zoals FSS en Eco Mode, zijn ontwikkeld om het waterverbruik te verminderen en de productie van afvalwater verder terug te dringen. In de Eco Mode produceert de machine ook minder geluid, zodat deze in gevoelige omgevingen kan worden gebruikt.
Voor grotere modellen is een recyclingsysteem voor reinigingsmiddel beschikbaar met de naam Fimap Long Range (FLR). FLR biedt een forse vergroting van het autonome werkbereik en bespaart tijd doordat met dezelfde hoeveelheid water en reinigingsmiddel een groter oppervlak kan worden gereinigd.

Benutting van connectiviteitsopties voor een verbeterd beheer

Fimap heeft de My.Machine app geïntroduceerd, die machine-eigenaren in staat stelt om op elk moment verbinding te maken met hun schrobmachines en belangrijke parameters te bekijken.

Met de app kan essentiële informatie eenvoudig worden gecontroleerd via de smartphone, inclusief het gebruik, de locatie en de technische staat van de machine. De gebruiker krijgt bericht als er een probleem is met de machine, zodat snel actie kan worden ondernomen.
Met My.Machine kan de eigenaar doorlopend de bedrijfsgegevens van de machine aflezen, inclusief de gereinigde oppervlakte, de milieu-impact en het verbruik.

Ontwikkelen van een serie accessoires voor machineaanpassing

Een extra voordeel van de nieuwe serie is de mogelijkheid om een schrobmachine te configureren voor specifieke toepassingen. Dankzij de talloze beschikbare accessoires kan voor elke toepassing de meest geschikte apparatuur worden gekozen, waardoor elke machine uniek wordt.